SCHRIJFCOACH

Eén van de belangrijkste aspecten van het schrijverschap is het constant ontwikkelen van jezelf. Er is altijd ruimte voor verbetering. Ik ben zelf een autodidact en heb dus de meeste dingen zelf uitgezocht. Via poetry slams, open podia en andere plekken waar veel (gekke) schrijvers komen, ben ik gekomen waar ik nu sta. Gezegd moet worden dat ik niet echt goed schreef toen ik begon, maar ja, wat is er nu leuk aan meteen goed kunnen schrijven?

Schrijfcoaching traject: School der poëzie

Ik kreeg de kans om een schrijfcoaching traject te volgen via de School der Poëzie. Ik mocht zelf een schrijver kiezen en de rest zou voor mij worden geregeld. Dat liet ik mij niet twee keer vertellen.

Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens kende ik al via de Borderlines Euroregion slam en via het geweldige genootschap (het heeft een hele lange naam, maar in het kort is het geweldig). Merlijn doet heel veel, zo is hij onder andere maker bij Wintertuin, waar hij het geweldige chapbook de zee zwaait terug heeft gepubliceerd.

1 maart 202225 november 2022

In een periode van ongeveer 10 maanden hadden Merlijn en ik maandelijks een online bijeenkomst waarin we gedichten van mij bespraken. In die periode leerde ik zo ongelofelijk veel over mijn poëzie. Elke bijeenkomst voelde ik dat ik aan het groeien was.

‘Je mag niet meer mooi schrijven’

En toen kreeg ik na ongeveer drie bijeenkomsten te horen dat ik niet meer mooi mocht schrijven. En ik maar denken dat Merlijn gek aan het worden was. De bijeenkomsten gingen gewoon door en Merlijn bleek bloedserieus, dus ik ging toch maar proberen minder mooi te schrijven, en nu komt het leuke, mijn werk werd in zijn algeheel beter.

Waar staan we nu?

Sinds de schrijfcoaching is afgelopen, maar ook gedurende deze periode, heb ik meerdere gedichten geschreven die gepubliceerd zijn. Ik stond op het NK poetry slam in Tivoli en organiseer/presenteer ik mijn eigen slam.

‘Ik ben blij met de schrijver die ik nu ben, maar er is altijd ruimte om te groeien’ – ikzelf op https://sanderausems.wordpress.com/ onder een foto van mijzelf

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag